Andiamo in Toscana

Húsvéti kirándulás és gasztro workshopok Toszkánában

Szakadj ki a mindennapokból egy toszkán agriturismoban!

Főzz az olasz házigazdákkal, kóstolj vin santot egy szőlőbirtokon, sétálj végig a Mediciek reneszánsz városán, és lepődj meg, hogy kicsit olaszul is megtanultál.

Útiterv
Dátum Utazás hossza Létszám (min-max)
2019. március 30. - április 03. 5 nap/4 éj 6-8 fő
Csoportok számára a megadott dátum és program igény szerint alakítható. Személyre szabott ajánlatért kérjük vedd fel velünk a kapcsolatot!

RÉSZLETES PROGRAM

 • A kora délutáni órákban Pisába érkezünk, ahol az első bruschetták, gnocchik és caffe correttók után ellátogatunk a város világhírű templomegyütteséhez. Körbesétálunk a Piazza dei Miracolin, majd útba ejtjük Volterra városát, hogy megcsodálhassuk Itália egyik legépebben fennmaradt középkori városközpontját. Innen másfélórás privát transzferrel jutunk el Fossa del Lupo községbe, ahol szállásunk található. Házigazdáink helyben termelt hozzávalókból készült finom vacsorával és borral várnak minket.

2. nap - Interaktív városnézés Cortonában, borkóstoló és vacsora egy közeli szőlőbirtokon

 • Reggeli után a szomszédos Cortona felfedezésére indulunk. A város egy 600 méter magas dombon fekszik, ahonnan nagyszerű kilátás nyílik a Trasimeno tóra és a környező toszkán tájra. Interaktív városnéző túránk alatt sok érdekességeket deríthetünk ki a város történetéről, és a játékos feladatok során mindenkinek lehetősége lesz a helyiekkel is társalogni. Derítsd ki az ebéd helyszínét! :) Némi szabadprogramot követően borkóstolón veszünk részt a közelben, Val di Chiana egyik legelőkelőbb szőlőbirtokán, ahol bejárhatjuk a borászatot és érdekességeket tanulhatunk a régió borászati hagyományairól, vacsora közben pedig a birtok különleges borait kóstoljuk meg.

3. nap – Egész napos kirándulás Firenzében, Santa Maria del Fiore, Uffizi Képtár

 • Reggel Firenzébe indulunk vonattal, hogy napunkat a reneszánsz kultúra legendás városában töltsük. Ki-ki saját kedve szerint fedezheti fel a várost, felkeresve a Santa Maria del Fiore templomegyüttest, az Arno folyó felett átívelő híres Öreg Hidat, vagy a legnagyobb itáliai mesterek remekműveit felvonultató Uffizi Képtárat. A nevezetességek mellett nem érdemes kihagynunk a helyi specialitásokat és a divatos üzleteket sem. Este szállásadónk terített asztallal vár bennünket farmunkon.

4. nap – Kirándulás Sienába, főzőtanfolyam és vacsora a házigazdákkal

 • Ezen a napon az úti célunk Siena, az egykori Itália legbefolyásosabbnak számító városainak egyike. Az UNESCO Világörökség részét képező, történelmi belvárosa hűen megőrizte a középkorban fénykorát élő városállam sokévszázados emlékeit. A nap további részében vendéglátóink főzőtanfolyamot tartanak nekünk, hogy közösen készíthessük el a régió ételspecialitásait a farmon megtermelt hozzávalókból. Ha minden elkészült, családias hangulatban fogyasztjuk el saját főztünket borok kóstolgatása és „folyékony” olasz nyelvű társalgás közepette.

5. nap – Transzfer Rómába, érkezés Budapestre

 • Reggel, miután házigazdáinktól búcsút vettünk, két és fél óra alatt érjük el Róma nyugati repülőterét, ahonnan hazautazunk Budapestre.

HOSSZABBÍTÁS

Amennyiben hosszabbítani szeretnél, és önállóan tovább maradni Rómában, kérjük vedd fel velünk a kapcsolatot emailben.

SZÁLLÁS

Agriturismo ’Il Cipresso’, Fossa del Lupo

Il Cipresso farm igazán különleges helyen, Fossal del Lupo kisközségben, a dombtetőre épült Cortona lábánál, gyönyörű környezetben fekszik.

A farm tulajdonosai a vendégházakat, Casa Martinát és Casa Luciát, saját lányaikról nevezték el, és rusztikus stílusban, tradicionális vidéki, toszkán bútordarabokkal rendezték be. Az egész család a farmon él és dolgozik, ahol olívaolajat készítenek, ízletes zöldségeket, gyümölcsöket termesztenek, amelyekből vacsorát főznek és főzőtanfolyamot tartanak nekünk.

ÁRAK

Részvételi díj

285.000 Ft
 • 40% előleg a jelentkezéskor fizetendő
 • A hátralék legkésőbb az indulás előtt 30 nappal fizetendő

Részvételi díj tartalmazza

 • Budapest-Pisa, Róma-Budapest repülőjegyek menetrendszerinti járattal, illetékekkel, kézipoggyásszal
 • Reptéri transzferek: privát minibusszal
 • Szállás: 4 éjszaka vidéki házban kétágyas szobákban
 • Ellátás: 4 reggeli (közösen a szálláson), 4 vacsora (1 a borászatban, 2 a szálláson házigazdánk által, 1 a szálláson a főzőtanfolyamot követően)
 • Közlekedés: privát minibusszal és vonattal a program szerint
 • Interaktív városnézés Cortonában
 • Borkóstoló a Tenimenti d’Alessandro borászatban
 • Főzőtanfolyam helyi hozzávalókból

Részvételi díj nem tartalmazza

 • Feladott poggyász (20 kg – 23.500 Ft)
 • Ellátás: 4 fakultatív ebéd (kb. 10-15 euro/alkalom)
 • Fakultatív program Firenzében: Santa Maria del Fiore katedrális és harangtorony (15 euro), Uffizi Képtár (8 eurótól)

TÉRKÉP

ÉRDEKLŐDÖM