Ireland off the beaten track

Nyárindító kirándulás Délnyugat-Írországban

Indítsd a nyarat egy angol nyelvű felfedező túrával az Ír-sziget délnyugati csücskében.
Golfozás egy nemzeti parkban, kastélyok és természeti csodák a Kerry-gyűrűn és a Dingle-félszigeten.

Útiterv
Dátum Utazás hossza Létszám (min-max)
2020. május 28 - június 4. 8 nap/7 éj 9-12 fő
Csoportok számára a megadott dátum és program igény szerint alakítható. Személyre szabott ajánlatért kérjük vedd fel velünk a kapcsolatot!

RÉSZLETES PROGRAM

 • Dublini átszállással Kerry megye repülőterére érkezünk a kora esti órákban. Körülbelül negyedórás privát transzferrel jutunk szálláshelyünkre, Killarney-be, a Lough Leane partján fekvő városba, melyből könnyen elérhetőek a Killarney Nemzeti Park tavai, hegyei, kastélyai és kúriái. Elfoglaljuk szobáinkat, elsétálunk a közeli pubba vacsorára és az este további részét kötetlenül, játékos ismerkedéssel töltjük, akár angolul.

2. nap - Bevezetés az ír kultúrába, interaktív túra Killarney-ben

 • Délelőtt látogatást tesz nálunk egy helyi zenész, aki bevezet minket az ír kultúra és történelem alapjaiba, megtudjuk, hogyan köszöntsük egymást írül, milyen témákról szólnak az ír népdalok, és mik a sziget történetének mérföldkövei. Délután interaktív városnézésre indulunk Killarney-be. A csapatokban végzett játékos feladatok során mindenkinek lehetősége lesz angolul társalogni a helyiekkel, akik közül majdnem mindenkit O’Sullivannek hívnak :) Derítsd ki, hogy hol lesz a vacsora!

3. nap – Természeti csodák a Kerry-gyűrűn, pihenő egy beach barban

 • Killarney-ből indulva, körbemegyünk a Kerry-gyűrűn, az Atlanti-óceán mentén futó úton, ahol egymást váltják a tengerparti sziklák, zöld szigetek, dombok, mezők és színes városkák. Útközben buszsofőrünk idegenvezetői feladatokat is ellátva, autentikus történetekkel szórakoztat bennünket, miközben érintjük Kenmare öbölmenti városát, ebédelünk Sneem rózsaszínűre festett pubjában, és koktélozunk egy beach bárban. Miután meglátogattuk Chaplint Waterville-ben, és elkészítettük panorámafotóinkat a legjobb kilátópontokról, visszaérkezünk szállásunkra, hogy élményekkel teli napunk végén a kandalló mellett pihenjünk.

4. nap – Túra a Dunloe-hasadékban, hajókirándulás a Killarney-tavakon, Ross Castle

 • Reggeli után túracipőt húzunk, hogy a Killarney-t övező hegyek egyik legszebb kirándulóhelyére utazzunk, a Dunloe-hasadékhoz. A sziklafalak és kis tavak között vezető keskeny út Kate Kearney házikójától indul, és Lord Brandon tanyájáig tart. Kate, az egykori ír szépség abból élt, hogy illegálisan árulta „Mountain Dew” nevű italát a hegycsúcsok közti szakadékba érkező látogatóknak. A cottage ma étteremként üzemel, ahol mi is felfrissíthetjük magunkat a túra előtt.

  Lord Brandon házát elérve, hajóra szállunk, hogy a három Killarney-tavon keresztül elérjük a XV. században épült, bástyaszerű Ross Castle-t. A legenda szerint eredeti tulajdonosa, az O’Donoghue klán törzsfőnöke a tó vize alatt alussza álmát és hétévente kiemelkedik a vízből fehér lován, hogy megkerülje a tavat. Úgy tartják, aki megpillantja, egész életében szerencsés lesz. Tartsd nyitva a szemed! :)

5. nap – Kirándulás a Dingle-félszigeten, whisky kóstoló egy lepárlóüzemben

 • Mai úti célunk a közel 50 kilométerre az Atlanti-óceánba benyúló Dingle-félsziget. Az ország legnyugatibb félszigete számos természeti és történelmi látnivalóval vár minket. Whisky-t kóstolhatunk egy lepárlóüzemben, friss halat ebédelhetünk a tengerparton, a félsziget nyugati csücskében épült Blasket Centerből pedig az óceán és a part menti Blasket-szigetek látványában gyönyörködhetünk. Nem csoda, ha olykor gondunk akad az itteni tulajdonnevekkel, vagy ha nem értjük mit beszélnek a helyiek, hiszen a Dingle-félsziget egy Gaeltacht, azaz olyan terület, ahol a kelta nyelv használata még a mindennapi élet része.

6. nap – Muckross-Kastély, viktoriánus kert, ferences apátság

 • Reggeli után felkeressük a Killarney Nemzeti Park hegyei és tavai között megbúvó Muckross birtokot. A Tudor stílusú kastélyt a XIX. század közepén építtette Henry Arthur Herbert parlamenti képviselő. Nem sokkal később, Viktória királynő látogatására, az épületet és kertjét addig szépítgették, míg a tulajdonos anyagi okok miatt kénytelen volt megválni a birtoktól. Ennek eredményében gyönyörködhetünk ma a Muckross-tó partján található viktoriánus parkban sétálgatva. Ebéd- és kávészünetünket az üvegházakból kialakított étterem panorámás teraszán töltjük, délután pedig rövid sétával egybekötött időutazásra indulunk a Muckross Apátság vadregényes romjaihoz. Este barbecue partit tartunk szállásunk kertjében, ír dalok kíséretében.

7. nap – Golfozás, shopping és búcsúvacsora Killarney-ben

 • A nap első felében fakultatív programként körbekerékpározhatjuk a nemzeti parkot, vagy akár a Killarney Golf Club tóparti pályáin sajátíthatjuk el a golf alapjait. Néhány jól sikerült ütés után utolsó délutánunkat kedvünk szerint tölthetjük el szállásunkon, vagy a városban, akár a High Street üzleteiben vásárolgatva. Búcsúesténket igazi ír hangulatban, egy élőzenés pubban tartjuk meg.

8. nap – Szabadprogram Dublinban, érkezés Budapestre

 • Szálláshelyünket elhagyva Kerry repülőterére megyünk, hogy felszálljunk a dublini járatra. Kora délutáni érkezésünk után még jut időnk rá, hogy bemenjünk Dublin központjába, ahol mindenki kedve szerint körülnézhet a belvárosban, vásárolhat a Grafton Streeten, vagy ihat egy utolsó pohárral kedvenc ír söréből a Temple Barban. Visszamegyünk a repülőtérre, hogy az esti járattal éjféltájban Budapestre érkezzünk.

SZÁLLÁS

Old Killarney Cottages

Írországi szálláshelyünk a Kerry-gyűrű kapujában, tízpercnyire Killarney központjától található, ahonnan a Dingle-félsziget is könnyen elérhetővé válik számunkra.

A modern felszereltségű, de tradicionális nádtetős házakban kényelmes hálószobák, tágas nappali, étkező és teljesen felszerelt konyha szolgálja a kényelmünket.

ÁRAK

Részvételi díj

345.000 Ft
 • 40% előleg a jelentkezéskor fizetendő
 • A hátralék legkésőbb az indulás előtt 30 nappal fizetendő

Részvételi díj tartalmazza

 • Budapest-Dublin-Kerry és Kerry-Dublin-Budapest repülőjegyek menetrendszerinti járatokkal, illetékekkel, kézipoggyásszal
 • Reptéri transzferek: privát minibusszal
 • Szállás: 7 éjszaka vidéki cottage-ban kétágyas szobákban
 • Ellátás: 7 reggeli (közösen a szálláson), 3 vacsora (közösen a szálláson)
 • Közlekedés: privát minibusszal a program szerint
 • Bevezetés az ír kultúrába zenés délelőtt anyanyelvi oktatóval
 • Belépők és anyanyelvi idegenvezetés: Muckross House, Blasket Centre, Dingle Distillery
 • Hajókirándulás a Killarney-tavakon anyanyelvi idegenvezetővel
 • Interaktív városnéző túra Killarney-ben
 • Magyar anyanyelvű csoportkísérő és idegenvezető

Részvételi díj nem tartalmazza

 • Feladott poggyász (20 kg – 30.000 Ft)
 • Ellátás: 7 fakultatív ebéd (10-15 Euro/alkalom), 4 éttermi vacsora (15-25 Euro/alkalom)
 • Éttermi italfogyasztás
 • Fakultatív golf tanfolyam és játék a Killarney Golf Clubban (70-80 Euro/fő)
 • Fakultatív kerékpár kölcsönzés (15 Euro/nap)
 • Transzfer: Dublin reptér és városközpont között (10 Euro/fő)

TÉRKÉP

ÉRDEKLŐDÖM