Island English experience

Angol nyári tábor a Wight-szigeten

Gyere velünk egy különleges angol nyelvi táborba a Wight-szigetre ! Utazz hajón, mássz fel egy középkori világítótoronyhoz, találkozz nem mindennapi állatokkal, próbáld ki milyen rákász lennél és lepődj meg, hogy közben mennyit tanultál angolul!

Útiterv
Dátum Utazás hossza Korosztály
2019. június 22-28. 7 nap/ 6 éj 10-14 év

RÉSZLETES PROGRAM

 • A déli órákban repülővel indulunk London Heathrow repülőterére, ahonnan körülbelül kétórás privát transzferrel érjük el Portsmouth kikötővárosán keresztül a Wight-szigetet. Utazás közben nem fogunk unatkozni, mert rengeteg érdekes kvíz vár ránk a repülőgépen és a minibuszban is egyaránt.

  Kora este elfoglaljuk szálláshelyünket, megvacsorázunk, majd kipihenjük magunkat az előttünk álló kalandok előtt.

  Témakörök: ng>angol történelem, kultúra, érdekességek a szigetországról.

2. nap - Detektívjáték Bonchurch-ben, Isle of Wight Zoo és csapatépítő játékok

 • Reggeli után rögtön egy detektívtörténetbe csöppenünk a szigeten. Kisebb csapatokban a közeli Bonchurch-be indulunk, hogy megkeressünk egy rég eltűnt kéziratot. Kövessétek az utasításokat, tájékozódjatok és tegyétek össze a történet láncszemeit.

  A délutánt az Isle of Wight Zoo-ban töltjük közvetlenül a tengerparton. Ez az állatkert főleg nagymacskáiról híres, a mi látogatásunk központjában is a tigrisek állnak majd. Este szálláshelyünk parkjában játékos csapatépítő feladatokat oldunk meg anyanyelvi oktatóink vezetésével.

  Témakörök: tájékozódás, nyomozás, állatvilág, team-building, problémamegoldás

3. nap – Kirándulás a szigeten: világítótornyok és sziklaképződmények

 • Reggeli után kirándulni indulunk a szigeten. Két világítótornyot is útba ejtünk majd, miközben a sziget híres tengerparti ösvényén túrázunk. Az egyik építmény Nagy-Britannia egyetlen középkorból fennmaradt világítótornya, amely épp megfelelő helyszín egy piknik ebédhez tengerparti kilátással.

  Délután hajókirándulásra megyünk a sziget csücskében található, tengerbe nyúló sziklaképződményhez, ami a Brit-szigetek egyik leghíresebb természeti látnivalója. Este levezetésként anyanyelvi oktatónk a szállásunkhoz tartozó tengerpartra visz minket aktív játékokra.

  Témakörök: világítótornyok, hajózás, túrázás, földrajz, navigáció

4. nap – Várlátogatás a Carisbrooke Castle-ben, rákászás és kvízest

 • A nap első felében anyanyelvi oktatónk vezetésével fedezzük fel Carisbrook várát és annak ezeréves történelmét.

  Délután egy sziklás partszakaszra megyünk a szigeten, ahol kipróbáljuk, hogyan tudunk biztonságosan rákot fogni . Azt is megtanuljuk, hogyan alkalmazkodnak a tengerparti növények és állatok a környezetükhöz. Izgalmas napunk után este kvízversenyen veszünk részt a szálláson.

  Témakörök: középkori élet, várak, történelem, tengerparti élővilág, általános műveltség

5. nap – Kirándulás a mediterrán hangulatú Osborne kastélyba és kertbe, túlélés a vadonban

 • A mai napon ellátogatunk Viktória királynő kedvenc családi birtokára, ahol megnézzük, hogyan élt a királynő férjével és 9 gyermekével, hol tartotta pompás fogadásait és hol szeretett fürdeni a tengerben. A kertben sétálva szinte Olaszországban érezhetjük magunkat.

  Visszatérve szállásunkra, anyanyelvi oktatónkkal kipróbáljuk, hogyan boldogulhatunk a vadonban modern eszközeink nélkül.

  Témakörök: királyok és királynők, kastélyok, kertek, egzotikus tárgyak, utazás, túlélőtippek a vandonban

6. nap – Vásárlás Shanklinben, séta egy szurdokvölgyben, medencés játékok, tábortűz

 • Délelőtt a szigeten közlekedő emeletes busszal a közeli Shanklinbe utazunk, ahol lehetőségünk lesz kisebb ajándékokat vásárolni családtagjainknak. A kisváros nádtetős házai közt bújik meg a Shanklin-szurdok buja növényzetével és vízeséseivel.

  Délután anyanyelvi oktatónk interaktív játékokat szervez nekünk a szállásunkon található medencében, például kötélpályát építünk a víz fölé. Utolsó esténket pedig a tábortűz mellett töltjük történeteket hallgatva és dalokat énekelve.

  Témakörök: vásárlás, városi élet, geológia, természet

7. nap – Transzfer Londonba, hazautazás Budapestre

 • Élményekkel tele indulunk útnak reggeli után, hogy kényelmesen elérjük kora délután Londonból Budapestre induló repülőjáratunkat.

SZÁLLÁS

East Dene interaktív gyermekközpont, Ventnor

Az East Dene gyermekközpont viktoriánus épülete és parkja igazán különleges helyen, Ventnor tengerparti kisvárosban található, mely kiváló kiindulópont a Wight- sziget felfedezésére és remek helyszíne napindító angol nyelvi foglalkozásainknak, illetve délutáni és esti játékos fejlesztő programjainkanak, amelyek anyanyelvi oktatók vezetésével zajlanak.

A központ diákcsoportok számára van kialakítva magasabb kategóriájú kollégiumi szobákkal, projektorral felszerelt oktatótermekkel, uszodával, étkezővel és sportolásra alkalmas udvarral. Csoportunk a viktoriánus korban épült főépületben száll meg, ahol a személyzet napi háromszori étkezésről is gondoskodik. Egész napos kirándulásaink esetén az ebédet magunkkal visszük.

ÁRAK

Részvételi díj

335.000 Ft
 • 40% előleg a jelentkezéskor fizetendő
 • A hátralék legkésőbb az indulás előtt 30 nappal fizetendő

Részvételi díj tartalmazza

 • Reptéri transzferek: privát minibusszal és komppal
 • Szállás: 6 éjszaka egy színvonalas, vidéki gyermekközpontban
 • Ellátás: teljes ellátás
 • Közlekedés: privát minibusszal, helyi emeletes busszal és komppal a program szerint
 • Belépők: Isle of Wight Zoo, Carisbrooke Castle, Osborne House and Gardens, Shanklin-szurdok
 • Hajókirándulás a ‘The Needles’ sziklaképződmények körül
 • Interaktív programok anyanyelvi vezetőkkel: detektívjáték, csapatépítő-, tengerparti- és medencés játékok, rákászás, kvíz est, túlélés a vadonban, tábortűz
 • 5 napindító tematikus angolóra
 • Magyar anyanyelvű csoportkísérők

Részvételi díj nem tartalmazza

 • Budapest-London-Budapest repülőjegyek menetrendszerinti járattal, illetékekkel, kézipoggyásszal és 23 kg-s feladott poggyásszal

TÉRKÉP

ÉRDEKLŐDÖM