North Wales tideaway

Interaktív kirándulás Észak-Walesben

Készülj fel a legek hetére Észak-Walesben: hegyi vasút, világörökségi várak, természeti csodák!

Útiterv
Dátum Utazás hossza Létszám (min-max)
2019. szeptember 16-23. 8 nap/7 éj 8-10 fő

RÉSZLETES PROGRAM

 • A korai órákban érkezünk Manchesterbe, ahonnan egyórás privát transzferrel haladunk tovább Rhuddlan városába, hogy reggelizzünk és kávézzunk. Errefelé gyakoriak a középkori várak, így a helyi, 13. századi Rhuddlan Castle-t is lesz alkalmunk felkeresni. Egy történelmi évforduló alkalmából itt fog zenés műsort adni Ruth is, egy helyi hagyományőrző színész és humorista, aki másnap csapatunkat beavatja a walesi kultúra titkaiba is. Ebéd után a Menai-szoros felé vesszük az irányt, mert innen már csak egy óra a szállásunk, Ynys Castell. A ház a tengerszoros egy kis szigetén épült, amelyet mindössze egy földhíd köt össze a szárazfölddel. Egyetlen ház áll a szigeten; a közvetlen szomszédaink legfeljebb csak a környékbeli fókák és kormoránok lesznek, de egy tízperces sétával a közeli kisváros, Menai Bridge is könnyen elérhető. Miután letettük a csomagjainkat, a közeli pubban vacsorázunk.

2. nap - Vasárnapi ebéd egy 500 éves fogadóban, látogatás és zenés kultúrsokk a Caernarfoni várban

 • A délelőttöt a szálláson töltjük: kényelmesen megreggelizünk és szusszanunk egyet mielőtt

  elindulunk Caernarfonba. Mégiscsak vasárnap van, ezért betérünk egy tipikus vasárnapi ebédre az óváros ötszáz éves fogadójába, hogy aztán újult erővel keressük fel Caernarfon Castle-t, Wales és az egész Egyesült Királyság egyik leghíresebb és legimpozánsabb középkori várát. A vár építése a 13. században I. Edward király legköltségesebb beruházásának számított, amely az egész királyság éves adóbevételét is meghaladta! A vár hagyományosan a walesi herceg beiktatásának helyszíne és az UNESCO Világörökség része. Ruth is - aki egyébként angol- és zenetanár is - csatlakozik hozzánk, hogy a várban található múzeumban beavasson minket a walesi nyelv és kultúra szépségeibe, autentikus walesi hangszerekkel, amiket te is kipróbálhatsz!

3. nap – Interaktív városnézés Wales legrégibb városában, golfozás egy közeli golf klubban

 • Délelőtt interaktív városnézésre indulunk Bangorba, hogy jobban megismerjük Wales legrégibb városát. A kis csapatokban elvégzett játékos feladatok során mindenkinek lehetősége lesz a helyiekkel angolul társalogni, beleértve akár a mólóőrt is. :) Derítsd ki az ebéd helyszínét! Ebéd után a közeli golf klubba megyünk, hogy egy helyi oktató segítségével elsajátítsuk a játék alapjait. Néhány jól sikerült ütés után elégedetten térünk vissza privát szigetünkre kipihenni magunkat.

4. nap – Snowdonia Nemzeti Park, gőzvasút Wales legmagasabb hegyén, kirándulás az Ogwen-völgyben

 • Ezen a napon az ország legrégibb, különlegesen szép hegyvidéki tájáról híres nemzeti parkjába, Snowdonia-ba teszünk kirándulást. Első úti célunk Snowdon, Wales legmagasabb hegycsúcsa (1085m), amelyről a nemzeti park is kapta a nevét. Nem kell megijedni, nem fogunk hegyet mászni, hanem gőzvasútra szállunk Llanberisben, a hegy lábánál épült kis faluban, és Wales tetején vonatozva, lélegzetelállító tájakon keresztül közelítjük meg a hegycsúcsot. Kirándulásunkat egy könnyű gyalogtúrával folytatjuk az Ogwen-völgyben, hogy kényelmes tempóban, testközelből csodálhassuk meg a vidéket.

5. nap – Porthmadog, Purple Moose sörfőzde, délutáni tea az Ugly House-ban, Trefriw textil manufaktúra, quiz night

 • Délelőtt Porthmadogba utazunk, hogy körülnézzünk a történelmi kikötővárosban, majd megkóstoljuk a Purple Moose Brewery díjnyertes söreit. Miután megebédeltünk a főutca egy stílusos éttermében, továbbállunk, hogy folytassuk Snowdonia felfedezését. Meglátogatjuk a titokzatos Ugly House-t egy délutáni tea erejéig, aztán folytatjuk utunkat Trefriw-be, hogy egy nagy múltú manufaktúrában ismerkedjünk meg a helyi textilkészítés hagyományaival. A nap végén betérünk egy autentikus pubba, hogy részt vegyünk egy quiz nighton, helyiek társaságában. Vajon a helyiek vagy mi magunk lepődünk meg jobban, ha a végén a csapatunk nyeri meg a fődíjat? :)

6. nap – Motorcsónakos kirándulás, természeti és kulturális különlegességek az Anglesey-szigeten

 • Reggeli után egész napos túránkat egy egyórás motorcsónakos kirándulással indítjuk, hogy találkozhassunk a sziget környékén élő fókákkal vagy akár delfinekkel is. Miután jobban megismertük Wales legnagyobb szigetének élővilágát, ellátogatunk a világ leghosszabb nevű településébe, Llanfairpwllgwyngyllgogerychwyrndrobwllllantysiliogogogoch-ba :). Ha sikerült megoldani, hogy a településtáblával beleférjünk egy fotóba, továbbállunk, és útba ejtjük a sziget leghíresebb sólepárló manufaktúráját, ahonnan világszerte szállítanak különleges minőségű tengeri sót a legkiválóbb éttermekbe. Ebéd után felkeressük Newborough Warren homokdűnéit és Holy Island világítótornyát, ahol lélegzetelállító tengerparti látkép tárul elénk. Folytatva utunkat, megállunk Wales egyetlen máig is működő szélmalmánál, hogy aztán újabb fotókat készítsünk az Amlwch környéki, holdbéli tájakon, de útközben időt szakítunk arra is, hogy ízletes lekvárokat, mézeket és chutney-kat kóstoljunk a közeli Nanner Farmon. Kirándulásunk végén Beaumaris egy tengerparti éttermében vacsorázunk, de előtte meglátogatjuk a város híres fagylaltozóját és a 13. századi várat is, amely az UNESCO Világörökség része.

7. nap – Conwy történelmi városa, Conwy Castle, tengerparti séta Llandudnoban

 • A mai napon Conwy-ba utazunk, hogy felfedezzük a folyótorkolatban épült, híres középkori kereskedőváros sajátos történelmi épületeit: megkeressük Nagy-Britannia legkisebb házát - csoportkép kizárt :) -, ellátogatunk a város híres függőhídjához, szemügyre vesszük a 14. századi Aberconwy House-t és Plas Mawrt, az eredeti, 16. századi állapotában megőrzött Erzsébet-korabeli házat is. Felkeressük Conwy Castle-t, a város 13. századi várát, amely szintén a Világörökség része. Mielőtt továbbállunk, egy kis szabadprogram keretében mindenki vásárolhat a város üzleteiben vagy lazíthat egyet a pubok egyikében. Innen egy rövid vonatút után Llandudnoba, Wales legnagyobb tengerparti üdülővárosába érkezünk. Ahogy végigsétálunk a város homokos strandján és a tengerbe hosszan benyúló mólóján, olyanok leszünk, mint a viktoriánus kori walesi arisztokraták…csak menőbbek. :)

8. nap – Transzfer Manchester repülőterére, érkezés Budapestre

 • Hajnalban elhagyjuk Ynys Castellt, majd az őszi Walest magunk mögött hagyva Manchester repülőterére utazunk, ahol felszállunk a reggeli budapesti járatra... vagy összedobjuk a vagyonunkat, Llanfairpwllgwyngyllgogerychwyrndrobwllllantysiliogogogoch-ban veszünk egy házat, és írunk az otthoniaknak, hogy ma estére ne várjanak haza minket. :)

SZÁLLÁS

Ynys Castell

Ynys Castell egy rendkívül egyedi szálláshely a Menai-szoros egy privát miniszigetén, amelyet a víz dagály idején leválaszt a szárazföldtől. Olyan baráti társaságok részére ajánlott szállás, akik reggeleiket és estéiket szeretik kényelmes, otthonos környezetben tölteni, és nyitottak az új élményekre.

Ynys Castellről gyönyörű panoráma nyílik a környező tájra, a Menai-hídra és Snowdonia hegyeire. A házban kényelmes szobák, modern konyha, 3 fürdőszoba és tágas közösségi terek állnak rendelkezésünkre. A ház körül nagy kert kínál lehetőséget egy kis nyugodt kikapcsolódáshoz.

ÁRAK

Részvételi díj

315.000 Ft
 • 40% előleg a jelentkezéskor fizetendő
 • A hátralék legkésőbb az indulás előtt 30 nappal fizetendő

Részvételi díj tartalmazza

 • Budapest-Manchester-Budapest repülőjegyek menetrendszerinti járatokkal, illetékekkel, kézipoggyásszal
 • Reptéri transzferek: privát minibusszal
 • Szállás: 7 éjszaka egy privát szigeten, vidéki cottage-ban, kétágyas szobákban
 • Ellátás: 7 reggeli (közösen a szálláson), 2 ebéd (1 vasárnapi ebéd egy 500 éves fogadóban, 1 meglepetés ebéd az interaktív túra után), 4 vacsora (közösen a szálláson)
 • Közlekedés: privát minibusszal és vonattal a program szerint
 • Belépők: Caernarfon Castle, Conwy Castle
 • Motorcsónakos kirándulás: fókalesen a Menai-szorosban :)
 • Kirándulás gőzvasúttal Wales legmagasabb hegyére
 • Látogatás a Halen Mon tengeri sólepárlóban
 • Látogatás a Trefriw gyapjúkészítő manufaktúrában
 • Interaktív városnéző túra Bangorban, Wales legrégibb városában
 • Bevezetés a walesi kultúrába zenés délután egy helyi hagyományőrzővel
 • Kézműves sörfőzde látogatás kóstolóval
 • Autentikus quiz night egy helyi pubban
 • Golf oktatás és játék egy 9 lyukú pályán

Részvételi díj nem tartalmazza

 • Feladott poggyász (20 kg, 17.000 Ft)
 • Ellátás: 5 fakultatív ebéd (kb. 10-15 font/alkalom), 3 éttermi vacsora (15-20 font/alkalom)
 • Éttermi italfogyasztás

TÉRKÉP

ÉRDEKLŐDÖM