SEASIDE ENGLISH EXPERIENCE

Angol nyári tábor Délnyugat-Angliában

Gyere velünk egy különleges nyári táborba a Világörökség részét képező dorseti tengerpartra!
Utazz gőzvasúton, mássz meg egy középkori várat, gyűjts fosszíliákat, és lepődj meg, hogy közben mennyit tanultál angolul!

Útiterv
Dátum Helyszín Utazás hossza Korosztály Minimum létszám
2018. augusztus 12-18. Anglia 7 nap/6 éj 9-12 / 13-15
(a részvétel szülőkkel együtt is lehetséges)
11 fő
Csoportok számára a megadott dátum és program igény szerint alakítható. Személyre szabott ajánlatért kérjük vedd fel velünk a kapcsolatot!

RÉSZLETES PROGRAM

 • A déli órákban repülővel indulunk Londonba, ahonnan körülbelül két és fél órás privát transzferrel érjük el Swanage tengerparti városát. Utazás közben nem fogunk unatkozni, mert rengeteg érdekes kvíz vár ránk a repülőgépen és a minibuszban is egyaránt. Kora este elfoglaljuk szálláshelyünket, megvacsorázunk, majd irány a part, hogy a strandon kipróbálhassuk magunkat néhány játékban! A játékok után visszatérünk a szállásra, és kipihenjük magunkat az előttünk álló kalandokra.

  Témakörök: angol történelem, kultúra, érdekességek a szigetországról

2. nap - Interaktív városnéző túra Swanage-ben és a Durlston Country Parkban, navigációs játék

 • Reggeli után interaktív városnézésre indulunk Swanage-be. A kis csapatokban elvégzett játékos feladatok során mindenkinek lesz lehetősége térképet olvasni, rengeteget játszani, és a helyiekkel angolul beszélgetni, beleértve akár a mólóőrt is. :) Derítsétek ki az ebéd helyszínét! Délután a közeli Durlston Country Parkba indulunk, ahol anyanyelvi oktatónkkal folytatjuk interaktív felfedező túránkat, és megismerjük a régió állat- és növényvilágát. Az esti navigációs játék során mindenki bizonyíthatja mennyire rátermett a tájékozódásban – A térképolvasás az erősséged? Vagy az érzékeid csalhatatlanok? Tiéd a terep!

  Témakörök: városi élet, épületek, vásárlás, tengeri élővilág és élőhelyek, tájékozódás

3. nap – Fosszíliavadászat és természeti csodák a világörökségi tengerparton

 • Reggeli után, mielőtt felfedezni indulnánk a térség világörökségi tengerpartját, egy anyanyelvi oktató segítségével fejlesztjük angol szókincsünket, felkészülve az aznapi kirándulásra. A rövid agytorna után vár minket a Jurassic Coast: kirándulni megyünk a dorseti partvonal egyedülálló triász-jura kori képződményeihez és kiderítjük, hogy történetének a dinoszauruszok mellett hogyan lett főszereplője az 1800-as évek elején élt, 11 éves Mary Anning. Egy anyanyelvi szakértő túravezető segítségével mi magunk is őslénymaradványok után kutatunk a tengerparton, mint ahogy a múltbeli fosszíliavadászok is tették hajdanán. Élményekkel teli napunk végén, lazításként mozi estet tartunk a szállásunkon.

  Témakörök: Világörökség, őslénytan, földtörténet, természetvédelem

4. nap – Gőzvasúttal Hódító Vilmos várához, középkori minifalu múzeum, bushcraft és íjászat, kvízjáték

 • Délelőtt ismét anyanyelvi oktatóval gyakoroljuk az angol nyelvet és fejlesztjük angol szókincsünket, hogy felkészüljünk egy újabb izgalmakkal és élményekkel teli napra. Időutazásra indulunk és gőzmozdonyra szállunk, hogy festői tájakon vonatozva érjük el Corfe Castle-t, mely nevét a domb tetején lévő XI. századi erődítményről kapta. A vár és a középkori falu kalandos történetét Hódító Vilmostól az angol polgárháborúig, érdekes feladatokkal fedezzük fel. Délután a szállásunkon magunk is kipróbáljuk milyen íjásznak lenni, majd kiderül az is, hogyan boldogulhatunk a vadonban modern eszközeink nélkül. Történelmi témájú napunk után este kvízversenyen veszünk részt a szálláson.

  Témakörök: élet egy középkori faluban, középkori vár részei, csaták, íjászat, túlélőtippek a vadonban

5. nap – Látogatás Abbotsbury-be, hattyú park, szubtrópusi kertek, állatfarm, csapatépítő játékok

 • Anyanyelvi oktató vezetésével a mai napot is angol szókincsünk fejlesztésével indítjuk: mai témánk az élővilág. Ismereteink bővítése után egész napos kirándulásra indulunk a középkori apátságáról híres Abbotsbury-be, ahonnan mesebeli kilátás tárul elénk a már jól megismert világörökségi partszakaszra. Látogatást teszünk az itt található óriási szubtrópusi kertbe, mely Angliában egyedülálló. Sétáltál már át függőhídon egy „esőerdőben”? Nem hagyjuk ki a különleges hattyú parkot sem, ahol a szerzetesek kezdtek el hattyúkat tenyészteni 600 évvel ezelőtt. Végül a szintén itt található Children’s Farmon az angol vidék élővilágát is jobban megismerhetjük. Este a szállásunkon szórakoztató csapatépítő játékokat rendezünk.

  Témakörök: növények és állatok, állatok gondozása, team building

6. nap – A Studland-öböl felfedezése, Old Harry Rocks, délután a medencében

 • Délelőtt újabb alkalmunk lesz angol szókincsünket fejleszteni és az angol nyelvet egy anyanyelvi oktatóval gyakorolni. A rövid foglalkozás után Old Harry szikláit érintve átmegyünk a szomszédos Studlandbe, hogy a 4 kilometer hosszú aranyparton anyanyelvi oktatónk megismertessen minket a homokdűnék kialakulásával. Azt is megtudjuk, hogyan védik környezetüket az itt élők, megújuló energiaforrások felhasználásával. Délután interaktív játékokat próbálunk ki a szállásunk fűtött medencéjében, majd búcsúestünket tábortűz mellett töltjük.

  Témakörök: homokdűnék, környezetvédelem, fenntarthatóság, felelősségteljesség

7. nap – Transzfer Londonba, hazautazás Budapestre

 • Élményekkel tele indulunk útnak reggeli után, hogy kényelmesen elérjük kora délután Londonból Budapestre induló repülőjáratunkat.

SZÁLLÁS

Chatsworth Centre interaktív gyermekközpont, Swanage

A Chatsworth Centre igazán különleges helyen, Swanage tengerparti kisvárosban található, mely kiváló kiindulópont a Jurassic Coast felfedezésére és remek helyszíne napindító angol nyelvi foglalkozásainknak, illetve délutáni és esti játékos fejlesztő programjainknak, amelyek anyanyelvi oktatók vezetésével zajlanak.

A központ diákcsoportok számára van kialakítva magasabb kategóriájú kollégiumi szobákkal, projektorral felszerelt oktatótermekkel, uszodával, étkezővel, és sportolásra alkalmas udvarral.

Csoportunk külön épületben száll meg, 7 szobával, saját fürdőszobákkal, nappalival és oktatóteremmel. Szállásunk személyzete napi háromszori étkezésről is gondoskodik, egész napos kirándulásaink esetén az ebédet magunkkal visszük.

ÁRAK

Részvételi díj

365.000 Ft
 • 40% előleg a jelentkezéskor fizetendő
 • A hátralék legkésőbb az indulás előtt 30 nappal fizetendő

Részvételi díj tartalmazza

 • Budapest-London-Budapest repülőjegyek menetrendszerinti járattal, illetékekkel, kézipoggyásszal
 • Reptéri transzferek: privát minibusszal
 • Szállás: 6 éjszaka egy színvonalas, vidéki gyermekközpontban
 • Ellátás: teljes ellátás
 • Közlekedés: privát minibusszal és gőzvonattal a program szerint
 • Belépők anyanyelvi idegenvezetéssel a program szerint: Corfe Castle Model Village, Abbotsbury Swannery, Abbotsbury Subtropical Gardens, Abbotsbury Children’s Farm, Durlston Country Park, Studland Nature Reserve
 • Fosszíliavadászat anyanyelvi vezetővel
 • Interaktív túra Swanage-ben
 • Interaktív programok anyanyelvi vezetőkkel (kvízek, navigációs játék, csapatépítő játék, strand- és medencés játékok, íjászat, bushcraft, moziest, tábortűz)
 • 5 napindító tematikus angol óra anyanyelvi tanárral
 • Magyar anyanyelvű csoportkísérők

Részvételi díj nem tartalmazza

 • Feladott poggyász: 20 kg (20.000 Ft)

TÉRKÉP

ÉRDEKLŐDÖM