Travel & Learn in London

Tavaszi kirándulás Londonban

Utazz velünk az időben dinoszauruszok, ősi egyiptomiak, viktoriánus kori londoniak és Harry Potter nyomában!

Útiterv
Dátum Utazás hossza Létszám (min-max)
2019. április 15-21. 7 nap/6 éj 20 főtől

RÉSZLETES PROGRAM

 • A délutáni órákban repülővel indulunk Londonba, ahonnan szállásunkat körülbelül félórás transzferrel érjük el gyorsvonattal. Utazás közben sem fogunk unatkozni, mert már a repülőgépen is rengeteg érdekes kvíz vár ránk. Kora este elfoglaljuk szálláshelyünket, megvacsorázunk, majd kipihenjük magunkat az előttünk álló kalandok előtt.

  Témakörök: angol történelem, kultúra, érdekességek a szigetországról

2. nap - Westminster negyed, hajókirándulás a Temzén, Tower Bridge, látogatás egy viktoriánus kori iskolában

 • Reggeli után elkezdjük London jól ismert nevezetességeinek felfedezését, és a kormányzati negyedbe metrózunk, hogy lefotózzuk a Parlament épületét a híres Big Ben óratoronnyal, a London Eye-t és a koronázásoknak otthont adó Westminsteri Apátságot, mely a gótikus építészet remekműve. A mólónál hajóra szállunk, hogy az eddigi látnivalókat még egyszer szemügyre vegyük, és elérjük a legendás történelmű Tower hidat. Átkelünk a folyó túloldalára, ahonnan jól látható a híres Tower épülete, mely az idők során többféle funkciót töltött be, megcsodáljuk a Brit Királyi Haditengerészet HMS Belfast nevű második világháborús hadihajóját és elsétálunk Shakespeare Globe Színháza mellett. Végül újra átmegyünk a Temze fölött egy gyalogos függőhídon, ahonnan elénk tárul a világ második legnagyobb templomkupolája, a Szent Pál Katedrális.

  Délután a viktoriánus kori London legnagyobb, szegény gyermekek számára fenntartott iskolájába látogatunk el. Itt részt vehetünk egy korabeli tanórán „Miss Perkins” tanárnővel, és megtapasztalhatjuk, milyen lehetett abban az időben iskolába járni. Időutazást teszünk egy 19. század végén élt család otthonába, ahol több mint száz éves tárgyak segítenek nekünk elképzelni az akkori gyermekek életét.

3. nap – Interaktív látogatás a British Museumba, Oxford Street

 • A nap nagy részét a világ egyik leghíresebb múzeumában, a British Museumban töltjük. Délelőtt betekintést nyerünk az ókori Egyiptom mindennapjaiba és a múmiák titokzatos világába két interaktív tárlatvezetés keretében. Nem hagyjuk ki az athéni Parthenon szobrait, a 12. századi skót sakkbábukat és az i.e. 2. századi Rosette-i követ sem, amely lehetővé tette, hogy megfejtsük az egyiptomi hieroglifák jelentését. Délután a múzeum épülete előtt felszállunk egy tipikus londoni, piros, emeletes buszra, és így megyünk el a híres Oxford Streetre, ahol a legszebb ajándékokat szerezhetjük be szüleinknek. A Regent Street elegáns, György-kori épületei között találunk rá a világ legrégibb és legnagyobb játékbirodalmára, a hétemeletes Hamleys-re.

  Témakörök: ókori civilizációk, mindennapi élet az ókori Egyiptomban, vásárlás

4. nap – Természettudományi Múzeum, interaktív tudományos workshopok, Hyde Park, Harrods

 • Irány a Természettudományi Múzeum! Elképesztő programokon veszünk itt részt, és fantasztikus interaktív kiállításokat tekinthetünk meg botanikáról, ásványtanról, őslénytanról. A múzeum központi termében egy óriási Diplodocus dinoszaurusz csontvázának másolata található. Dinoszauruszkutatóként fehér laboratóriumi köpenyben derítjük ki, hol éltek, hogyan mozogtak és mivel táplálkoztak különböző őskori élőlények, majd egy interaktív show keretén belül tudjuk meg, milyen társadalmi hatásai vannak a vulkánkitöréseknek és földrengéseknek. Vajon meg tudtok menteni egy vulkánkitörés sújtotta várost a katasztrófától?

  Délután a közeli Hyde Parkba sétálunk, ahol piknikezünk, lazítunk, és sétát teszünk a Serpentine tó és Diana hercegnő emlékszökőkútja körül. A világ leghíresebb luxusáruháza, a Harrods nincs messze innen, ha esetleg kedvünk támadna egy rövid időre magunk is hercegekké és hercegnőkké változni.

5. nap – Őrségváltás a Buckingham Palota előtt, St. James Park, Trafalgar tér, Nemzeti Galéria, Covent Garden

 • Délelőtt a Buckingham Palota felé vesszük az irányt, ahol 11:00 órakor kezdődik az őrségváltás. Ezt követően a vízimadarairól híres St. James parkon keresztül elsétálunk a Trafalgar térre. A Nemzeti Galéria lépcsőiről jól láthatóak a gyönyörű oroszlános szökőkutak és Nelson Admirális szobra. A brit Nemzeti Galériában a legfontosabb festményekről meghallgatjuk az általatok előre elkészített rövid előadásokat, hogy jobban megismerhessük a festészet különböző korszakait és azok legnevesebb képviselőit.

  Innen már nincs messze a fényreklámairól híres Piccadilly Circus, és a délután mutatványosokkal megtelő Covent Garden, London régi gyümölcs- és virágpiaca.

6. nap – Interaktív túra a London Zoo-ban, kilátás a városra a Primrose Hillről, King’s Cross pályaudvar

 • A mai nap lesz a Harry Potter rajongók kedvence, ugyanis városnézésünk közben több forgatási helyszínt is érinteni fogunk! Reggeli után interaktív felfedező túrára indulunk a London Zoo-ba. A kis csapatokban elvégzett játékos feladatok során mindenkinek lesz lehetősége térképet olvasni, érdekességeket felkutatni, és az állatkerti gondozókkal angolul beszélgetni, miközben közelebbről megismerjük a Föld élővilágát. Derítsd ki, hol találkozott Harry Potter az állatkerti óriáskígyóval!

  Délután felsétálunk a közeli Primrose Hillre, ahol kicsit megpihenünk és gyönyörködünk a város panorámájában. Hazafelé útba ejtjük a híres 9 és ¾-ik vágányt a King’s Cross pályaudvaron, és fotózkodunk a mágikus átjárónál.

7. nap – Transzfer London Lutonra, hazautazás Budapestre

 • Élményekkel tele indulunk útnak reggeli után, hogy kényelmesen elérjük kora délután Londonból Budapestre induló repülőjáratunkat.

SZÁLLÁS

YHA London St. Pancras

Londoni szálláshelyünk egy színvonalas hostel, amely központi helyen, metró közelében, a St. Pancras pályaudvar szomszédságában található, így remek kiindulópont a város felfedezésére.

A hostel alkalmas diákcsoportok fogadására; magasabb kategóriájú, hálótermi stílusú szobákkal, közös fürdőszobákkal és étteremmel rendelkezik. Reggelizni minden nap van lehetőség a szálláson, igény szerint csomagolt ebéd rendelhető a napi kirándulásokra, illetve vacsoramenü a hotel éttermében.

ÁRAK

Részvételi díj

205.000 Ft
 • 40% előleg a jelentkezéskor fizetendő
 • A hátralék legkésőbb az indulás előtt 30 nappal fizetendő

Részvételi díj tartalmazza

 • Budapest-London-Budapest repülőjegyek menetrendszerinti járattal, illetékekkel, kis méretű kézipoggyásszal (42x32x25 cm)
 • Reptéri transzferek: shuttle busszal és menetrendszerinti gyorsvonattal
 • Szállás: 6 éjszaka egy színvonalas, belvárosi hostelben, 6 ágyas szobákban (külön a fiúk és a lányok)
 • Ellátás: 6 reggeli a szálláshelyen
 • Közlekedés: tömegközlekedéssel és kirándulóhajóval
 • Interaktív, kosztümös tanórák a Ragged School Museumban, anyanyelvi oktatóval
 • Hajókirándulás a Temzén helyi idegenvezetéssel
 • Interaktív tárlatvezetés és workshop a British Museumban, anyanyelvi vezetőkkel
 • Interaktív workshop és show a Natural History Museumban, anyanyelvi vezetőkkel
 • Interaktív látogatás a National Gallery-ben
 • Interaktív felfedező túra és navigációs játék a London Zoo-ban
 • Magyar anyanyelvű csoportkísérők

Részvételi díj nem tartalmazza

 • Nagy méretű kézipoggyász (56x45x25 cm): 12.000 Ft
 • Feladott poggyász (23 kg): 18.000 Ft
 • Ellátás: csomagolt ebéd (13.500 Ft 6 napra), vacsora a szállás éttermében (19.200 Ft 6 napra)
 • Baleset-, betegség- és poggyászbiztosítás
 • Vízum, amennyiben szükséges

TÉRKÉP

ÉRDEKLŐDÖM